26/06/2017

Het zal u misschien verbazen, maar radio’s worden niet alleen verkocht om praktische redenen. Ja, het brengt een gezellig achtergrondgeluidje in uw huis. En ja, de oudere generatie zal zich comfortabeler voelen bij de radio aanzetten dan de televisie. Ook verbruikt een radio minder stroom dan een televisie. Maar al die redenen zullen we niet bespreken vandaag. Nee, vandaag gaat het om het uiterlijk van de radio.

In 2017 zijn er weer allemaal nieuwe trends in de mode. Het interieur van het huis wordt dit jaar volwassener: meer donkere en terracotta kleuren met knipoog naar het avantgardistische tijdperk van de jaren ’20.

De liefelijke kleuren maken plaats voor diepe, warme en donkere kleuren. Ook zien we weer veel meer groen terugkomen in 2017. Op de muren als verf en op de banken als bekleding, maar ook gewoon als echte planten. 

Andere dingen die goed passen in een interieur van 2017 zijn items gemaakt van materialen die warm zijn. Denkt u hierbij aan hout, brons en gekleurd natuursteen. Niet meer het industriële koude staal dat we in elk huishouden aantroffen in 2015, maar een gezellig en warm ogend familiehuis wordt de trend van 2017!

De avant-garde van de jaren ’20 zit vol grote kleurvlakken en onconventioneel design. We praten hier over een inrichting met een hoop durf. Juist omdat radio’s steeds minder vaak als zelfstandig apparaat aanwezig zijn in huizen, vormen ze de perfecte gateway naar een interieur volgens de trend van 2017. Ze brengen gemakkelijk dat jaren ’20 sfeertje in huis, gewoon puur en alleen al omdat het radio’s zijn: apparaten met een lange geschiedenis. Dan nog in een kek kleurtje of een warm hout… et voilà! U bent al halverwege. Geheel naar stijl passen de nostalgische radio’s met een retro look in dit soort interieurs.

(Deze radio’s hoeven overigens niet uit de antiekwinkel te komen. Er zijn tegenwoordig zat hypermoderne radio’s in een oud jasje.)