26/02/2016

Nieuws waarin wordt verteld over een dab radio, met daarbij informatie zoals het aanbod van een dab radio, gebruik van een dab radio en de voordelen ervan. Omdat veel radiostations digitaal zijn gegaan zullen die te ontvangen zijn via een dab radio, maar wat kunnen we nou met een dab radio?

Gebruik en de voordelen van een dab radio

Er wordt veel gesproken dat de dab radio de nieuwe radio van de toekomst zal worden, maar hoe gebruik je zo’n radio en wat kan je er allemaal mee?
De radio biedt veel mogelijkheid, namelijk; je hoeft niet meer naar frequenties te zoeken, je hebt bijna een landelijke dekking en een hele goede geluidskwaliteit. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om je koptelefoon aan te sluiten op de radio. Een dab radio kan ook erg handig zijn in de zomer als je naar het strand/park gaat, zo kan je rustig liggen en zelf bepalen waar je naar luistert.

Het aanbod van een dab radio

In tegenstelling tot een FM-band, waar je maar vier publieke stations kan ontvangen, biedt een dab radio een veel groter aanbod aan. Bij een dab radio kan je namelijk makkelijk naar tien publieke en achttien commerciële radio stations luisteren. Een dab radio zal niet overal ontvangst hebben, omdat sommige plekken in Nederland nog moeilijk te bereiken zijn. Je moet het een beetje zien als de mobiele telefoon.
Het geluid van een dab radio is helder en ruisvrij, maar bij een FM radio zul je nog vaak meemaken dat het ruist en kraakt. Het gebruiksgemak van een dab radio is vele malen groter, omdat hij de stations zal weergeven in alfabetische volgorde. Een nadeel van een dab radio is wel dat de digitale radioprogramma’s alleen ontvangen kunnen worden met een speciaal, duurder dab radio toestel.

Zit je nog met een oude FM-band en ben je van plan om een dab radio te kopen maar u weet nog niet welke u wilt hebben? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop.