24/06/2015

Veel ouderen kijken nog dagelijks televisie, luisteren dagelijks radio en lezen elke ochtend de krant onder genot van een kopje koffie of thee. Bij jongeren ziet dat plaatje er iets anders uit, vele jongeren kijken al minder of helemaal geen TV en lezen geen krant meer maar nieuwswebsites als de Telegraaf of NU.nl. Maar er is èèn ding die beide generaties gemeen hebben; radio.
 
Als je alles zo op een rijtje hebt staan heeft radio van alle traditionele media de meeste kans op voortbestaan. Radio blijft dan ook innoveren. Veel mensen luisteren radio via internet, veel radiostations hebben hun website daarop ook goed op aangepast. Maar niet overal is goed werkend internet. Daarom is DAB+ de toekomst.
 
Op het moment gebruiken we in Nederland FM en AM. DAB+ is een nieuwe manier van het uitzenden van radiogolven. Er zitten veel voordelen aan DAB+. Je kan veel meer radiostations ontvangen en omdat de signalen digitaal uitgezonden worden hoef je nooit meer te zoeken naar een radiostation, dat is vanaf nu overal hetzelfde. Ook biedt DAB+ betere geluidskwaliteit voor nog meer luisterplezier.