13/05/2014

Radio’s, je hebt zin alle kleuren,maten en soorten. Een stereo-installatie is mooi, maar wat als je juist van compacte apparatuur houdt die je ook nog kunt meenemen? Dan is een draagbare radio misschien iets voor je. Steeds meer van deze radio's maken gebruik van de meest moderne technieken om radioprogramma's te beluisteren. Er zijn drie verschillende soorten draagbare radio's:
- Radio-ontvangers beschikken in vrijwel alle gevallen over een FM-tuner. Daarnaast is AM-ontvangst in de meeste gevallen ook mogelijk.
- DAB-radio's. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Met een DAB-ontvanger in een radio heb je de mogelijkheid digitale radiozenders te ontvangen via de ether. Deze hebben een hogere kwaliteit, maar het aanbod van stations die digitaal uitzenden is nog beperkt. Bovendien heeft DAB nog niet in heel Nederland dekking. Radio 1, 2,3 en 4 zijn enkele stations die via DAB te ontvangen zijn.
-Internetradios ontvangen hun zenders via een draadloos netwerk. Het grote voordeel hiervan is dat je de beschikking hebt over honderden radiozenders in alle soorten genres. Een draadloos netwerk in huis is wel een vereiste bij deze radio's. Niet alle internetradio's beschikken nog over een FM- ontvanger. In dat geval kun je dan ook enkel internetradio ontvangen. Houd hier dus rekening mee bij aanschaf van een internetradio. Zoals bij de meeste audioapparatuur is er veel prijsverschil tussen de verschillende radio's. Een simpele transistorradio heb je al voor een tientje, maar je kunt ook een paar honderd euro uittrekken voor een high-end internetradio. Wat dan een normale prijs is voor een draagbare radio? Die ligt een beetje daar tussenin. Een normale, goede radio-ontvanger, waarmee je FM en AM kunt ontvangen, heb je al voor dertig euro. Wil je daar een ingebouwde cd-speler bij hebben, kost je dat dertig euro extra. Een goede DAB-radio kost ongeveer honderd euro. Voor dat geld heb je ook al een simpel model met internetradio. Kijk anders even bij ons in de webshop daavoor kunt u hier klikken.